Onze moestuin van 120m2 op de Tuinmaat in Arnhem is in april 2016 wederom opgeleverd en moest eerst gefreesd worden. Het frezen is nodig omdat de grond uit een stevige (keiharde) kleigrond bestaat en deze zit vol met onkruid en gras. Natuurlijk wordt bij het frezen zowel onkruid als gras door de grond gemengd en krijg je daar later weer last van, maar daar is een oplossing voor: plukken, plukken en nog eens plukken. Dat totdat je geen onkruid en gras meer ziet, het kost wel wat zweetdruppels voordat je het gewenste doel bereikt hebt.

De eerste stap, vóór het frezen, is het opbrengen van een slordige 2 kuub champost. Champost is champignonmest, dat is overigens geen compost. Twee kuub champost op je moestuin verspreiden is een lekkere klus en staat voor het volscheppen, verrijden en legen van zo'n 24 kruiwagens. Eigenlijk kun je op een tuin van 120 vierkante meter echt wel drie kuub champost gebruiken.

Het "wederom" in de allereerste zin komt omdat we eerder begonnen zijn in 2015, helaas zijn we toen te laat begonnen in het seizoen en kregen we teveel last van onkruid. De nieuwe start was in 2016 en die was vanaf het begin veelbelovend.

Next Post